Walnut Blasting

Motoren met directe injectie zoals onder andere de TFSI motoren (VAG), de THP motoren (PSA), en de BMW motoren (N- motoren na 2008) kunnen last krijgen van een Koolstof afzetting op de inlaatkleppen. Dit wordt ook wel carbon build up genoemd. Dit gebeurd doordat de kleppen niet meer “schoon gespoten” worden door de injectoren aangezien deze direct in de cilinder inspuiten. Wanneer een motor hier last van heeft kunnen misfires ontstaan en kan de motor van de auto slechter gaan presteren (vermogensverlies). Wat er feitelijk gebeurd is dat de inlaat langzaam dichtkoolt waardoor er minder zuurstof de motor in kan.

 

Wij bij AutoCrew Krimpenerwaard zijn specialist in de Walnut blasting techniek. Door deze techniek toe te passen zorgen we ervoor dat het inlaat traject weer vrij van koolafzetting wordt gemaakt. Door middel van een walnoot granulaat stralen wij de inlaatkleppen weer schoon en daarmee zorgen we ervoor dat de motor weer optimaal kan presteren. Wij gebruiken een walnootgranulaat omdat dit zacht genoeg is zodat er geen schade aan de motor kan ontstaan, maar hard genoeg is om de koolafzetting te verwijderen.

 

Wij hanteren deze manier van inlaat reinig omdat het minder milieubelastend is dan het “chemisch reinigen”. Hierbij spuit men een chemisch goedje in het inlaat traject terwijl de motor 2500 toeren draait. Hierdoor worden veel schadelijke stoffen uitgestoten en is er kans op schade aan de katalysator.

 

 

Om deze behandeling te kunnen uitvoeren heb je speciaal gereedschap nodig en de nodige ervaring. Vandaar dat het uniek in Nederland is dat wij Walnut blasting techniek kunnen toepassen.

 

Ben je na 1 Walnut Blasting behandeling klaar?

 

Ja, na de behandeling is de complete koolafzetting verwijderd. Let er wel op dat de koolafzetting terug kan komen. Periodieke behandeling wordt dan ook geadviseerd.

Hoe maak ik een afspraak?

 

U kunt een afspraak maken door te bellen naar 0182-34 26 01.

 

Om u een goed beeld te geven van deze behandeling kunt u onderstaande video bekijken van een Walnut Blasting behandeling.